Самоучител по турски

1102105Чудите се какъв чужд език да учите? Защо не започнете със самоучител по турски? Турция се разпростира на два континента, започвайки от Европа и достигайки чак до западна Азия. Културата й също е комбинация от двата свята и европейското и източното са повлияли на всичко, от хората до кухнята. Турският език се говори не само от хората в Турция, но и от онези, които са решили да напуснат страната и да живеят другаде. Научаването на турски език не е лесна задача, но с отдаденост, търпение и правилните уроци по турски, определено не е невъзможно.

1. Купете си речник или използвайте онлайн такъв. От него си извадете често срещани думи, които да научите. Фокусирайте се върху думите, които могат да ви потрябват в ежедневието. Такива относно храна, посоките и имената на често срещани предмети.

2. Започнете да учите и разбирате основни фрази на турски език с помощта на речник, учебник по турски език и други помагала. Поръчайте си турски език самоучител и научете основни изречения, като обърнете внимание на граматиката и подреждането на глаголите, съществителните и прилагателните. Експериментирайте като заместите някои от думите с други, за да може да приложите изреченията в различни ситуации. Упражнявайте се и в писането. Това ще ви помогне по-лесно да запомните думите и да разберете езика.

3. Работете на компютър на турски език, за да научите повече думи. По този начин ще свикнете да виждате турските изрази постоянно и ще ги запомните по-лесно. Има и програми, които могат да ви помогнат. Чрез тях можете да слушате произношението на турски така, както се говори от истинските турци, за да може да изговаряте езика най-правилно.

4. Запишете се на курсове по турски или си наемете частен учител. Колежите, университетите и другите образователни центрове предлагат подобни курсове за начинаещи и напреднали.

5. След като сте преминали през самоучител по турски, няма нищо по-добро от това да изпитате знанията си и да видите колко сте научили от езика. Планирайте ваканция в Турция, за да изпитате културата и езика от първо лице. Това може да ви стъпи малко по-скъпо, но посещението в Турция ще ви даде уникална възможност да живеете на място, където всички говорят турски, така че да го чувате постоянно около вас. Всяко ходене до магазина или на ресторант например може да ви е като урок и да е шанс за вас да научите нови неща и да подобрите уменията си. Ще се чувствате много добре и уверени, когато започнете да се оправяте сами и да водите ежедневни разговори на турски без никакви пречки и запънки.

Leave a Reply

Можете Да Изтеглите Това Помагало Още В Този Момент!

 

изучаване на турски език
     

аудио уроци по турски език