Уроци по турски

Турският език се говори от милиони хора по света, а също така и от много хора у нас, но вие също може да го научите с помощта на самоучител по турски. Като всеки чужд език, турският също никога не е излишен, още по-малко когато Турция ни е съседка и открива пътя към Азия и един изцяло нов свят.

Макар на пръв поглед турският език да няма нищо общо с българския, не можем да отречем колко много турски чуждици използваме днес, които са останали от турско времсамоучител по турские. Поради тази причина е много вероятно дори никога да не сте учили турски, все пак да прихващате по някоя дума, когато чуете някой турчин. Едно от основните различия между турския и българския е словореда, където глаголът в изречението винаги е в края. Друга съществена разлика е липсата на род при съществителните, прилагателните и местоименията.

Въпреки че е различен, турският съвсем не е най-трудният език на света и може да бъде научен от всеки. Стига да имате подходящата нагласа и помагала, за нула време ще научите турски. Просто изберете някой от множеството уроци по турски или пък бъдете по-модерни и заложете на уроци по турски език онлайн. Независимо дали за първи път се хващате да учите, всички качествени курсове предлагат уроци по турски език за начинаещи.

Обикновено винаги се започва с най-основните неща. Първо трябва да научите азбуката, която се състои от 29 букви и е базирана на латинската. След това можете да започнете да учите някои от най-често използваните думи в турския, които може да ви се наложи да знаете, ако попаднете в неангажиращ ежедневен разговор. Това са неща като времето, посоките, числата, дните от седмицата, месеците и др. Не е необходимо да се затормозявате и да учите хиляди думи, които вероятно никога няма да ви се наложи да използвате.

След като научите основните думи, време е да започнете да образувате изрази и изречения с тях. Ще видите как постепенно ще можете да замествате думите в изреченията, за да ги използвате при най-различни ситуации. Дори ще можете да разбирате думи, които не знаете, само въз основа на контекста в разговора. Пък и дори да не успеете да разберете някоя дума, вече ще знаете достатъчно, за да попитате какво означава.

Нищо не може да ви достави по-голямо удоволствие от това да можете свободно да говорите на турски с родни турци, без да се притеснявате, че може да сте казали нещо грешно или не както трябва. С подходящия самоучител по турски ще изградите вашата самоувереност и ще бъдете готови да обиколите света… или поне турския свят.

Leave a Reply

Можете Да Изтеглите Това Помагало Още В Този Момент!

 

изучаване на турски език
     

аудио уроци по турски език